Civilsamfundet gør forskellen

No Comments Nyheder

WORLD AIDS DAY 2019

Ifølge WHO

37,900,000

anslås at leve med HIV i slutningen af 2018

1,700,000

mennesker blev nyligt inficeret med HIV i 2018

770,000

mennesker døde af hiv-relaterede årsager i 2018

500,000

målantal for nye sager og dødsfald om året inden 2020

Verdens aids-dag er den 1. december hvert år. Det er en mulighed for, at mennesker over hele verden forener sig i kampen mod HIV, udviser støtte til mennesker, der lever med HIV, og mindes dem, der er døde af en AIDS-relateret sygdom.

Temaet for dette års verdens AIDS-dag er “Fællesskaber gør forskellen”.

Samfund er en unik styrke bag succes med HIV-responsen

Af de 37,9 millioner mennesker, der lever med HIV i slutningen af ​​2018, modtog 79% test, 62% modtog behandling, og 53% fik medicin, som undertrykker HIV-virussen med reduceret risiko for at inficere andre.

Tusinder af sundhedsarbejdere og medlemmer af HIV og andre centrale netværk – – bidrog til denne succes.

På Verdens AIDS-dag 2019 fremhæver WHO den forskel, som disse samfund gør for at bekæmpe HIV-epidemien samtidig med, at de globalt henleder opmærksomheden på behovet for et bredere engagement, der styrker det primære sundhedsvæsen.

Gennem fortalervirksomhed bidrager Civilsamfundet til aids-responsen og sikrer, at problemet forbliver relevant, holder de berørte i centrum og ikke efterlader nogen. Civilsamfundet omfatter pædagoger, sundhedsarbejdere, rådgivere og netværk af mennesker, der lever med eller er påvirket af af HIV, såsom homoseksuelle mænd og andre mænd, der har sex med mænd, folk, der indtager inarkotika med sprøjte og sexarbejdere, kvinder og unge samt græsrødder-aktivister.

Related Posts