Etablering af selvhjælpsgruppe i Vietnam

Etablering af selvhjælpsgruppe i Vietnam

Vietnam mangler supportnetværk til at genvinde misbrugere

Vietnam har en befolkning på 96,2 millioner i henhold til den seneste offentliggjorte statistik fra 2019.

Op til dato har landet omkring 230.000 registrerede stofmisbrugere, hvoraf ca. 8% er under 18 år. Men dette er bare toppen af ​​isbjerget, da det faktiske antal er meget højere.

I de første 6 måneder af 2018 var det samlede antal personer, der fik afgiftning, rådgivning og behandling 6.438. Vietnames lægemiddelbehandlingsprotokol er stadig fokuseret på obligatorisk behandling, arbejdsarbejde og er kontraproduktive. Mere end 90% af narkomaner tilbagefald kort efter udskrivning fra behandlingen.

I løbet af de sidste femten år har forskere bemærket en alarmerende stigning i alkoholforbruget i Vietnam. Alkohol, især øl, spises vidt i Vietnam. Data fra Sundhedsministeriet viser 305 millioner liter spiritus og 4,1 milliarder liter øl blev konsumeret i 2017, hvilket gjorde Vietnam til det største alkoholmarked i Sydøstasien og det tredje største i Asien efter Japan og Kina. Forbrug af alkohol er forbundet med kultur, og vietnamesiske mennesker er i stand til at forbruge alkoholiske produkter til enhver fester. WHO-data i 2016 rapporterede, at 39,3% af mennesker over 15 år i Vietnam havde hård episodisk drikke. Der er ikke noget tilgængeligt nøjagtigt antal alkoholikere i Vietnam. Mens der er behandling for alkoholisme i Vietnam, er den stadig rudimentær, socialt stigmatiseret og rent medicinsk. Der er ikke et socialt støttesystem (som AA-møderne) for alkoholikere eller deres familier, børn og pårørende.

Som en naturlig konsekvens af de positive oplevelser i Danmark er der oprettet en CLUB24 i Vietnam. Et sådant forum findes ikke nogen steder i Vietnam, og vi tror, ​​at CLUB24 vil være et godt mødested for rene narkomane, der har været gennem den første del af deres behandling, og især for familier, børn og pårørende.

I 2005-2006 har NGO Fontana oprettet separate faciliteter til CLUB24 som en udvidelse til Binh Minh Center-lokalerne i Hochiminh by.

I 2017 er Club24 startet i Nha Trang, lette møder og formidle viden for rene stofmisbrugere og deres familier.

Vi ved, at dette initiativ er meget behov for, og vi er overbevist om, at det vil være en stor fordel for alkoholister, narkomane og deres familier, og det vil blive en succes.

Derudover har Club24 støttet NGO Fontana forskellige programmer og projekter i Vietnam, der fokuserer på sårbare og marginaliserede grupper som gadebørn, børn med HIV, fattige børn.

Be The First
To Know